Курсове по английски от Davitoz

Davitoz е една от водещите фирми в България, които предлагат обучение – както персонално, така и в групи, по различни езици. Екипът на Davitoz провежда специализирани курсове по английски език, немски език, испански език, руски език, френски език, италиански език и други. Но днес ще се фокусираме върху обучението, или иначе казано – курсовете и уроците по английски език. Кога е необходимо човек да се запише на подобни курсове и какво биха му дали те?

За да започнем, ще е добре първо да се фокусираме върху това какъв тип човек има нужда от подобно обучение. Типовете хора могат главно да бъдат разделени на две групи – учащи и работещи. По какво се различават двете групи в реалната им нужда от английски език? Нека разберем.

Ученици, търсещи курсове по английски:

  • Защо? - причините, поради които един ученик или неговите родители биха го записали на специализиран курс са разнообразни. Най-често това са повишаване на оценките по английски, вземане на някакъв конкретен сертификат, кандидатстване с езика, подготовка за чужбина и други. Понякога родителите записват децата си да учат британски единствено и само да поправят срочните си оценки, което според мен е погрешна стратегия.
  • Кога? - кой е най-подходящия период за курсове по английски ще попитате? Възможно най-бързо – това е правилния отговор! НЕ трябва да чакате оценките да се влошат или да дойде втория срок на 11 клас, за да запишете детето си на английски език. То трябва да има възможността да овладее спецификите на писмения и устния език във всичките му нюанси. Само тогава детето ще бъде истински подготвено да се справи не само с краткосрочната цел – да завърши и да си вземе изпитите, но този опит ще му бъде полезен и като пораснал, професионално работещ индивид. И в този ред на мисли трябва да отбележим, че най-подходящото време е около 9 клас, след като премине шока от подготвителните класове в езиковите гимназии.
  • Какво? - кои са подходящите курсове по английски? Най-различни. Например, ако детето трябва просто да завърши училище, подходящи са курсовете по начално(beginner) и средно ниво (intermediate). От Davitoz могат много лесно да определят на какво ниво е кандидат-курсиста. Езиковият център разполага с предварителни входящи тестове за контролен преглед на нивото на владеене на език. Ако нуждата е да се вземе конкретен сертификат, например тези издавани от университета Кембридж (http://www.cam.ac.uk/) – KET, PET, FCE или CAE (изброили сме подходящите за ученици), то тогава ученикът трябва да участва в един много интензивен курс на обучение, за да успее да покрие изискванията за съответните сертификати. От друга страна, ако му е необходимо да изкара сертификат, който има силата на входящо ниво за някои популярни Американски и Европейски университети като TOEFL iBT (https://www.ets.org/toefl/ibt/about) или SAT (https://sat.collegeboard.org/home), обучението трябва да премине в малко по-различна програма, съобразена със спецификите на тези изпити.
  • Как? - това е един от най-важните въпроси. След като са уточнение детайлите по отношение на подходящия за ученика курс, трябва да се вземе решението под каква форма ще се провежда той. От Davitoz предлагат два варианта по отношение на групите – индивидуално или в група, и два варианта по отношение на локацията – дистанционно чрез Skype или на място в езиковите центрове в град Бургас и град Варна. Някои родители имат много против онлайн курсовете по английски, но подобни страхове не трябва да присъстват в съвременния свят. Технологиите са толкова развити, че и преподаването, и изпитването на курсистите могат да бъдат направени онлайн без никакви проблеми, а резултатите – те са еднакво високи и в обучението на място, и през софтуер за онлайн комуникация. Едно обаче е сигурно – индивидуалното обучение е по-добро от груповото.

 

Работещи, които търсят уроци по английски

 

  • Защо? - обикновено работещите имат нужда да повишат знанията си по английски, за да могат да достигнат по-високо ниво в кариерно отношение. Например, предложили са им работа като мениджър от висше управленско ниво, но за целта те трябва да усвоят умението на комуникират вербален бизнес английски, поради естеството на работата – да провеждат срещи извън България с международни партньори и да обсъждат важни въпроси. Тогава бизнес английският е задължителен! И това се постига с интензивни уроци по английски. Друга група са младите преподаватели по английски език, които искат да повишат професионалната си квалификация и започнат работа в по-престижно училище, където изискванията за професионални умения на кандидат могат да се покрият с един сертификат, от Кембридж например. Такъв сертификат е CPE. Подготовката за него е много сериозна и изисква пълна отдаденост в рамките на 1 година (ако кандидатът има предварителни умения до ниво CAE). След това трябва да се яви на специализирания изпит пред съответната комисия, която да го оцени.
  • Кога? - Тъй като работещите не са ограничени със сроковете, които имат учениците, те трябва внимателно да планират своите курсове по английски. Например, една подходяща планировка би била следната: Работещият получава информация, че има възможност да бъде повишен в длъжност, ако отговаря на нужните условия. Той се записва на обучението (на уроци по английски) като предварително уведомява работодателя си за намеренията си. След това успява да се възползва от отправеното към него предложение за работа с английски език. Или пък друг случай – човек е сериозен и амбициран да повиши финансовото си положение и социалния си статус като си намери по-добра и по-престижна работа. Той инвестира малка сума в самообучение и изкарва един силен сертификат за владеене на английски език. След това с новото умение започва активно да си търси работа. Работодателите в този случай ще са много мотивирани да наемат този кандидат, защото знанията му ще са актуални, а и ще показват една лична мотивация, която е много важна за развитието на всеки бизнес.
  • Какво? - кои са подходящите курсове? Отново са много на брой. Трябва да се провери нивото на английски език на кандидата и да се назначи подходящ курс. От Davitoz препоръчват CPE – Cambridge English: Proficiency (https://en.wikipedia.org/wiki/Cambridge_English:_Proficiency_(CPE))
  • Как? - индивидуалното обучение е най-добрия вариант за работещи. Групите не биха могли да дадат равни условия за развитие на хората, които вече се развиват в своята кариера. Всеки работещ е индивидуалност, която трудно би била приобщена в група по английски език. За това са необходими индивидуални уроци по английски. Необходими са внимателен персонален подход, за да може курсиста да получи максимума от платените курсове по английски. И тук важат същите правила, както и при първия тип курсисти. Независимо дали ще се правят онлайн уроци по английски или на реално съществуваща локация с центровете на Davitoz, резултатите са винаги високи – поне чисто статистически. Ако например човек работи в София, но иска да се запише на курс в Davitoz, тогава може да използва онлайн обучението – уговарят се часове, преподава се, предоставят се материали за обучение, наблюдава се процеса на развитие на курсиста, пишат се домашни работи и пр.
Надявам се, че успяхме да внесем малко светлина за курсовете по английски за всички, които желаят да учат. Ако имате нужда от някаква допълнителна информация, обърнете се към екипа на Davitoz. Те ще ви помогнат със сигурност!